اوقات شرعی تهران
اذان صبح ۰۳:۴۲:۰۷
اذان ظهر ۱۲:۰۲:۴۶
اذان مغرب ۱۹:۰۷:۵۳
طلوع آفتاب ۰۵:۱۵:۲۲
غروب آفتاب ۱۸:۴۸:۴۱
نیمه شب ۲۳:۱۵:۵۴
قیمت سکه و ارز
۱۴۰۲/۱۲/۲۰ - ۱۵:۰۰
رییس سازمان غذا و دارو خبر داد:

آرد سبوس دار | ضرورت توسعه پخت نان کامل در کشور

 رییس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه مطالبه نان سالم باید در مردم ایجاد شود، گفت: ضرورت دارد نان کامل و سالم در کشور پخت شود زیرا آرد سفید بی‌خاصیت است.

آرد سبوس دار | ضرورت توسعه پخت نان کامل در کشور

به گزارش سراج24؛ سید حیدر محمدی روز یکشنبه در همایش آرد کامل و نان سالم که در دانشکده پزشکی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، افزود: ۱۶۰ هزار میلیارد ریال در سالجاری به گندم اختصاص یافت و احتمال افزایش آن به ۱۸۹ هزار میلیارد ریال هم وجود دارد و همین موضوع نشانه اهمیت مصرف نان است زیرا نان بعنوان تغذیه پایه است.

وی ادامه داد: روزانه حدود ۳۰۰ گرم نان مصرف می شود که انرژی مورد نیاز را تامین می کند. نان سالم در حال حاضر کامل نیست و یکی از معضلاتی که وجود دارد فیبر کمی دارد و بخشی از املاح از نان گرفته می شود.

به گفته رییس سازمان غذا و دارو ، ۱۲ تا ۲۸ درصد از سبوس گیری در نان انجام می شود و نان سنگک کمترین سبوس گیری را دارد.

آرد سفید بی‌خاصیت است

محمدی اظهارداشت: حدود ۳۷۰ تولیدکننده آرد در کشور داریم که با سیستم پیچیده مدرن تولید آرد انجام می شود و آرد سفید بی خاصیت است و باید همه از آن آگاه شوند.

وی تاکید کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون مجلس با تاکید به تولید نان کامل می‌تواند موثر باشد. مجوزهای سازمان غذا و دارو در تولیدات صنعتی است اصلاح روش پخت نان هم موثر است. صنف مربوطه باید توسط بهداشت محیط کاهش اسید فولیک را اطلاع رسانی کنند.

وی ادامه داد: اقدامات ما در خصوص تامین سازی است که به کمک انستیتو تغذیه و تحقیقات در حال انجام هستیم.

علیرضا زالی رییس دانشگاه شهید بهشتی نیز در این همایش گفت: امروزه نان به دلیل توجه ویژه به تاثیر اقتصادی و خرده اقتصاد های جمعی بعنوان تامین کننده انرژی و کالری شناخته می‌شود.

وی اظهار داشت: اهمیت سالم سازی نان همین میزان است که ایرانیان ۳۷ تا ۴۰ درصد از سرانه مصرفی جهان نان مصرف می کنند. این مصرف در روستا سرانه بیشتری را به خود اختصاص می دهد.

زالی با بیان اینکه ۴۵ تا ۶۵ درصد کالری غذایی را نان تامین می کند. اظهار داشت: حدود ۳۷ تا ۴۵ پروتئین غذایی و ۸۰ درصد آهن مورد نیاز از نان تامین می شود.

وی ادامه داد: سرانه مصرف نان روبه افزایش است هر ایرانی بین ۱۸۰ تا ۳۲۰ گرم نان مصرف می کند که این نشان می دهد در ۲ و نیم وعده غذایی روزانه نان سر سفره موجود است.

وی با بیان اینکه ایران جز کشورهای پرمصرف نان در دنیا است، گفت:بیش از ۷۰ درصد زمین های کشاورزی و ۴۰ درصد از اراضی در اختیار کاشت گندم قرار دارد. باید کودهای سالم و آفات مناسب و مدرن سازی و مکانیزه سازی کشاورزی انجام شود تا  منجر به رشد این اقتصاد شود.

منبع: ایرنا
اشتراک گذاری
نظرات کاربران
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۲۴۶
اخرین اخبار
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••